Eten vlak om de hoek:
Op nog geen 500 meter van het huis tref je taverna Elato (dennenboom). Een kleine en leuke eetgelegenheid op nog geen 5 meter van de zee. Elato wordt door de hele familie Kokiopoulos gerund. Vader en moeder bestieren de keuken en de zoons doen de bediening. De kwaliteit is onverwacht goed en de prijs buitengewoon laag. Wil je niet ver van de deur lekker en betaalbaar eten, dan moet je zeker hier heen gaan! Overdag is Elato overigens een prima plek om bij te gaan zwemmen. Je hebt een terras bij de hand terwijl je lekker op het strandje er naast kunt genieten van de zee. Reserveren is hier een woord dat ze niet kennen. Zolang er plek is, kan je plaatsnemen, is het vol, dan moet je op je beurt wachten:-) Tussen haakjes: niemand weet waar de naam van het restaurantje vandaan komt, er is geen dennenboom in de omgeving te bekennen

 

Eten bij Andreas:

Iets verder weg, richting Xylokastron tref je taverna Kotsodimas. WIj noemen het altijd: "we gaan naar Andreas". Kotsodimas is de achternaam van de familie die hier de taverna bestiert. Dit bedrijf wordt draaiend gehouden door opa, oma, zoon en schoondochter, en inmiddels ook door de beide kleinkinderen. De oudste hiervan heet Andreas en hij is, ondanks het feit dat hij in Xylokastro een tandartsenpraktijk heeft, voorbestemd om de familietraditie voort te zetten en (als hij verstandig is) dan gaat hij dat ook doen, want hij is een uitstekend horeca man :-)

Andreas vind je bij de winkeltjes in Pitsa. Sla dus bij de grote weg bij de zee rechts af en rijd dan een stuk of 1500 meter door, links en rechts van de weg tref je dan de uitspanning aan. Ook hier is reserveren niet iets wat ze kennen. De maaltijden hier zijn over het algemeen grill gerechten, maar: vraag Andreas gerust of er meer op het menu staat: ze hebben soms heel onverwachte heerlijke verrassingen in petto. Maar: hun grill gerechten zijn onovertroffen!

 

Xylokastron:

Langs de kust in Xylokastron tref je overal eetgelegenheden aan. Twee restaurantjes noemen we hier bij naam, ze zijn nét iets beter qua kwaliteit (denken wij) en ze liggen wel zichtbaar, maar je moet het even weten.

 

Touristiko periptero, ligt helemaal aan het einde van de boulevard, en met "einde" bedoelen we ook einde. Je komt er aldus: klik voor de routebeschrijving hier. Hun keuken is verrassend goed. En hoewel het aantal gerechten weliswaar wat aan de beperkte kant lijkt, kan je er vaak genoeg eten zonder in herhalingen te vallen. Qua sfeer, verzorging, kwaliteit een echte aanrader. In de wat drukkere periodes is het niet onverstandig tevoren even te reserveren: 2743 300764

 

Taste Modern (TM). Ligt redelijk aan het begin van de boulevard. Ook hier een verrassend goede keuken. Iets hoger geprijsd, maar dan hebben we het over maximaal een tientje verschil. De sfeer is wat strakker en moderner dan bij de Touristiko periptero, maar de bediening is vriendelijk en het eten uiterst smakelijk. Ook hier is reserveren in de drukkere periodes aan te raden. Voor de routebeschrijving klik hier. Telefoonnummer: 2743 300680.

 

To Berdema (voorkeur: buiten de zomerdrukte) Een klein eettentje aan de kust van Xylokastron. Ze hebben een beperkte kaart en leveren uitsluitend grillgerechten maar ... die zijn de moeite waard en hoewel het een klein restaurantje is is het er buiten het zomerseizoen binnen meestal verrassend gezellig. Reserveren is iets wat ze daar niet echt kennen maar als je ze heel lief aankijkt zetten ze op de door jou genoemde tijd wel tijdig een tafeltje voor jou klaar. In de zomer is het erg druk op het buitenterras en hoort Berdema plots even niet tot de "aanraders". Dus ... ná de zomerdrukte zeker een bezoek waard. Telefoonnummer: 2743 028383.